tisdag 16 januari 2007

Va? Tenta? Men...jag leker ju...

"Tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta..." ordet maler på i skallen som ett mantra varenda jävla dag. Min energi sträcker sig i nuläget till att småmobba grann-Hanna emellanåt, kolla på film...gymma. Och hela tiden ligger detta jävla ord och maler i bakhuvudet. "Tenta, tenta, tenta..." Varför ska det vara så jävla avancerat att öppna en bok, traggla sig igenom den och komma ihåg vad som står där? Minnet är inte, och har aldrig varit på topp helt enkelt. Komma ihåg ditten, komma ihåg datten. Sekretess, upphovsrätt, det allmänna mot det enskilda och fan och hans moster. Lägg till varje liten rubrik ett 20-tal undantag till varje regel.

Idag hade jag yrsel och var illamående ända fram på kvällen också. Och så skulle man sitta där i biblioteket med näsan i en bok, när man nätt och jämnt kan förmå de tryckta bokstäverna att hänga kvar i sidorna. Som om det låg ett filter runt skallen som hindrade all information och alla omvärldsintryck från att nå in i skallen för bearbetning. Feck. That. Shit.

Ljuspunkten i dagens grå tillvaro var att få gå iväg till en snötäckt backe här i Sundsvall och åka bob och tefat med kamraterna. Jag påmindes om att det ju alltid är så jävla mycket roligare när allt glider på i medlut, än när man traskar i motlut. Och att det alltid är roligare att äta lasagne tillsammans än en Paraboll-pizza ensam.

Nya tag imorgon! A-jüss!

2 kommentarer:

Nej, du är för liten! sa...

fan vad lätt det är att fastna på youtube när man har, observera, två, tentor att plugga till...

Anonym sa...

Mitt bästa studietips: Stoppa boken under kudden (eg. ska den väl vara över med det blir så oskönt då) när du sover så kommer det undermedvetna suga upp all info tills du vaknar. Ska iaf försöka tillämpa den taktiken på jobbiga Shakespeare...