fredag 16 februari 2007

OBS!!! EJ HELT RUMSRENT!!!


Alla vi killar vet ju hur monotont det är att sitta där bakom nerdragna persienner med Lena Handén och föra ett tvåpartssamtal fastän det bara är en person i rummet. Ni fattar vad jag menar.

För att spexa till det lite har jag kläckt en idé, som bäst genomförs lagom till ett lurigt datum i april. Var gång de små simmarna möts av ett obevekligt dagsljus och en trasa eller ett par pappersrutor istället för en mörk tunnel och ett ägg i slutet drar de en kollektiv suck av besvikelse. Samtidigt är de också lite irriterade - de hade ju packat för en resa till ett varmt ställe liksom, och så hamnade de i en stinkande papperskorg istället.

Vi killar måste vara särskilt kallhjärtade också, för att låta de små simmarna genomlida något sådant, och dessutom i så stort antal åt gången. Jag vet inte hur många miljoner av de små liven vi med berått mod tar död på med jämna mellanrum. Men till och med massmord blir ju tråkigt om man måste göra det om och om igen.

Knepet är som följer, det är mycket enkelt:

Allt som behövs är en mörk handduk, lite tejp och ett ägg (från valfri fågel men struts är lite over the top). Dämpa belysningen i rummet först och främst. Fäst sedan handduken mot en vägg och ställ dig framför den på behörigt avstånd men ändå i närheten. Dra sedan igång ett raskt samtal med Lena H., och när simmarna glada i hågen och med ett hopp om något bättre kommer för att sätta skottet i råttan håller ni fram ägget mellan er och väggen med handduken.

Det som följer bör vara ytterst förvirrande för era simmare, men sjukt underhållade för er. En euforisk glädje sprider sig i deras kollektiva medvetande när de ser ett ägg att sikta på. Likt Gråben i serien märker de inte att de simmar i tomma luften, utan tjuter bara glatt för allt de är värda och simmar utav bara satan mot sitt (korta) livs mål. Därpå blir det ett SPLATT mot väggen och miljoner små simmare vars nackar knäcks mot betongen med endast några millimeter frotté emellan skriker sorgset "But whyyy". Och där står ni själva och garvar läppen av er medan ni frustar "April, april"!

Med så enkla medel kan alltså ett uttjatat nöje vändas till något nytt och fräscht. Bjud sedan er värsta fiende på ägget, så är dagen perfekt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan Tobbe du är lite störd. Lena känner jag men det där med ägget lämnar jag nog i fred. Ber så hemskt mkt om ursäkt men Victoria lovade att hon skulle diska allt... Il make it up to you somehow tror dock inte det blir genom diskning. Puss och kram

Mr. Magritte sa...

It´s...a...joke. ok? :)