söndag 4 februari 2007

"I feel terrible"...

...som Han Solo sa i den där filmen i en galax långt, långt bort för länge, länge sedan. Jag önskar att min skalle befann sig i en galax långt, långt bort. För fan vad seg man är idag. Jag känner mig som en gammal man, går framåtlutad och släpar knogarna i marken. Och bensinmannen har varit framme - lägenheten ser för täskig ut. Och munnen min är torr, tungan sträv som sandpapper. Lägg därtill bakiskåt. Jääääävla bakfylla.

Summeringen av gårdagen, så som jag minns den är väl ungefär så här:

Johanna, Matilda och Maria hade ordnat kombinerad födelsedagsfest i samlingsrummet här i Horhuset. Johanna hade framlagt som krav att killarna i la Lega skulle ha stay-ups på sig. Måttligt kul fann jag det för egen del, men eftersom jag är en eftergiven jävel när det gäller tjejer så svalde jag skammen och drog på mig de där überpimpade, genomskinliga fotbollstrumporna för damer som vill se heta ut. Märk väl orden "damer som vill se heta ut" - det funkar för dem naturligtvis. Själv kände jag mig bara billig och slampig. Och inte på det trevliga sättet.

Naturligtvis var de andra manliga offren i la Lega inte på plats när jag var det. Så jag fick smyga ner till samlingsrummet med en bön om att ingen granne skulle gå ut just då. Väl där märkte jag att Johanna uppenbarligen slarvat med att informera de flesta klasskamraterna om det tema jag påtvingats. Vissa i klassen - som jag trott bättre om - gav mig snabba blickar fyllda med nedlåtande förakt (jag är hård mot de hårda och snäll mot de snälla, så är det) - men de flesta tog det med lugn ändå och fattade att meningen var att det skulle roa.

Öhh...jag minns att vi lekte "hela havet stormar" och att Rasmus blev lite väl tävlingsinriktad, så jag fick en saftig armbåge på näsan. Minns även att jag kom på kanske femte eller sjätte plats i leken. Minns även att den gamla vanliga fylleleken spelades. Roligt, roligt men farligt, farligt. För i den leken är det fanimig ingen som hör talas om orden "ta det varligt".

Sedan någon gång hamnade jag och Johanna i Victorias lägenhet, där vi låg och softade och snackade relationer och känslor och sådant shit (jag låtsas vara hård och kall genom att skriva så - för egentligen har jag utvecklats till en sällsamt blödig jäkel av att bo här på plan två i Horhuset).

Efter ett tag märkte både Johanna och jag att det var märkbart mycket tystare ute i korridoren. Hade alla somnat av? Icke så. De jävlarna hade helt enkelt bestämt sig för utgång utan att informera oss om det! Så utan vänner att leka med gick vi helt enkelt in och lade oss i våra respektive sängar. Och här sitter jag nu och mår som om någon gett mig massage med en gatsten i skallen hela natten. Godmorgon och godnatt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

haha Tobbe du hade ägt på Choppers med de där stayuppsen... Hoppas inte armbågen ppajade ditt vackra ansikte helt.

Nej, du är för liten! sa...

Jag såg inte ens att du hade stayups:P Fast det kanske berodde på de andra pojkarnas utstyrslar...

Mr. Magritte sa...

det är lugnt, mitt ansikte har fått värre smällar av sämre människor och av sämre anledningar förut. det är de små deformiteterna i det som gör det så fascinerande att se på, skulle jag tro.

Mr. Magritte sa...

nej, carin, jag har faktiskt inte en hudfärg på övriga kroppen och en helt annan på benen! :) och de andra "pojkarna" fick nog i enlighet med rasmus utlåtande alldeles för lite uppmärksamhet som barn för att någonsin kunna göra något med måtta, ha ha. men det är det som är bra med dem också, samtidigt. det gör att vi andra kan komma undan med så mycket mer.

Nej, du är för liten! sa...

haha sorry om jag sårade dig:P Om man är agnostiker och inte har haft glasögon på tio år kan man lätt missa saker:)

Mr. Magritte sa...

Öhh, jag förmodar att du menar astigmatiker, för om jag har fått dig att tro att Gud inte finns (lägger inga värderingar i det påståendet - de som vill låta sig luras att tro på snubben med skägget är charmiga på sitt sätt) och därmed gjort dig till en agnostiker blir jag VERKLIGEN förolämpad på riktigt, alltså :) Samtidigt har du allt missat något om du inte haft glasögonen på när du sett mig förut, vill jag lova! Oj, där sa någon samvetsöm stackare visst prosit.

Nej, du är för liten! sa...

haha jag som har gått tre kulturkurser borde fan komma ihåg det. Shame on me! Jag faller på mina bara knän och ber om förlåtelse. Hail the king of stayups!