måndag 15 mars 2010

Jag, ett sexobjekt. Eller var han bara ensam?

Datumet är måndagen den 15 mars, år 2010. Tiden någon gång mellan 14:10 och 14:20.

En stilig yngling i sina bästa år (undertecknad nedtecknare) står på T-Centralen, lutad mot en vägg. Han står och tittar på mobilen, och har hörlurar i öronen. Hans anledning till att stå där: inväntar röd linje mot Ropsten, för att lämna tillbaka filmer som lånats från Filmhusets bibliotek.

I ögonvrån lägger han märke till att en suddig skepnad närmat sig. Inget konstigt med det, trängseln är ofta stor i tunnelbanan.

Skepnaden kommer närmare. Står till sist någon millimeter ifrån ynglingens vänstra sida, lutar sig över mobilen och tittar på displayen. Det är en man, uppskattningsvis 35 till 40 år fyllda. Han är ett huvud kortare än vår yngling, och liknar närmast George Costanza från Seinfeld, om än kortklippt och gråhårig runt den kala hjässan.

Mannen säger något ohörbart. Ynglingen tar ur ena hörluren, antar att mannen kommer fråga vad klockan är. Mannen står nu tryckt mot ynglingen, småler. I stället för att fråga efter tiden, viskar den äldre mannen följande, med baltisk brytning:

"Ursäkta. Skulle du vilja komma hem till mig? Hålla sällskap?"

Ynglingen blinkar till. Tittar sedan ner i mobilens display igen, och säger "Nej".

Mannen nickar, går några steg åt sidan. Röda linjen mot Ropsten anländer. Ynglingen kliver på.

Ridå.



6 kommentarer:

Kusin sa...

Ha ha ha även fast du sa det igår är det lika roligt än.. Är väl trevligt å va populär he he

Mr. Magritte sa...

Omåttligt trevligt. Kan du fixa ordlistan på ord från Dalarna av Anna, tror du? Vill kika.

Kusin sa...

Jag mailar henne nu innan jag glömmer

Mr. Magritte sa...

Gytt®!

Anna sa...

Jag är rätt säker att jag fick nåt sorts kli på listan och kastade den. Kli är ett ord som inte verkar användas utanför Dalarnas gränser?! Jag försöker komma på orden som stod där men det enda jag kommer på just nu i skrivande stund är "sövel" och "jaggla". När jag kommer på fler ord så kan jag ju säga till =)

Mr. Magritte sa...

Haha, blir bra det! Tack och bock!