söndag 18 oktober 2009

Axel F! Und Wilhelm!

http://www.youtube.com/watch?v=3XxCYu2yoyA

Enligt mig en av de roligaste scenerna i Monsters vs. Aliens. Presidenten tar den första kontakten med en utomjordisk... typ (det är en robot). Det bästa med filmen är hur den, i likhet med många andra animerade, gör ständiga referenser till andra filmer.

I den här scenen är det Närkontakt av tredje graden och Snuten i Hollywood som får sig en vinkning, haha. Synd att jag inte hittade ett klipp som visar mer innan och efter den här scenen. Presidenten är en av de roligaste karaktärerna, nämligen.

Och han skriker som en flicka :)

I scenerna som följer direkt efter är det bland annat E.T. och Independence Day som får varsin referens. Och ja, även denna film använder sig av Wilhelm-skriket. Borde finnas en databas som enbart registrerar vilka filmer som använt det sedan 1951. I min favvo-monsterfilm Them! från 1954 används det hela tre gånger!
Länk till skriket, så kan ni liksom jag sitta och vänta på det varje gång ni ser en film: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_scream

..........

Här är en liten lista på Wilhelm-rullar, så ni kan se hur vanligt det är. Listan toppas dock av ett spel, fnys: http://www.imdb.com/keyword/wilhelm-scream/

Jupp, även Monsters vs. Aliens använder sig av det :P

Inga kommentarer: