fredag 26 juni 2009

Hur som helst är han jävligt död

Micke J ur tiden, ja. Men var? Medan cyklisten Lance Armstrong och brittiske utrikesministern David Miliband twittrar om sina känslor på ett utrymme av 140 tecken eller mindre finns det lite olika bud om det i nyhetsmedierna.

De flesta pekar just nu på ett hus i stadsdelen Holmby Hills i Los Angeles (DN, SvD Utrikes, Nyhetskanalen.se, Metro och Aftonbladet som lustigt nog har nyheten i Nöjesbladet). Enligt en chef vid US Weekly funderade Wacko Jacko dock bara på att köpa ett hus där.

Andra, som Expressen väljer att gå sin egen väg. Där läser jag nämligen
Att: "Jackson överdoserade i går en kombination av den smärtstillande medicinen Demerol och whisky i sitt hem i det arabiska kungadömet Bahrain".

BBC tar inte ut svängarna lika mycket. Där skrivs att han slutade andas i sitt "/.../ Beverly Hills home at about midday /.../"

En irriterande stor andel av svenska nyhetsmedier har bara översatt utländska ditons framstressade gissningar, verkar det. Så gott som samtliga har nämligen näst intill identiska meningar (klistra bara in valfritt värdeladdat ord som känns fräckt framför artistens namn, är receptet), och innehåller de för mig provocerande orden "klockan 12:21 lokal tid".
För att parafrasera George Carlin - klart det är lokal tid. Vad annars? Tiden i Pango Pango!?
I USA har de olika tidszoner, det är inte svårare än att räkna om till svensk tid när vi skriver för em svensk läsekrets. Säger svenska poliser 10-4 i polisradion?

Som Hoola Bandoola en gång sjöng, i proggigare tider: vem i hela världen kan man lita på?

Vi vet inte just nu. Vi vet bara att han är jävligt död. Thriller.





Inga kommentarer: